Wonen in Nieuw Delftse Poort, nog enkele appartementen beschikbaar

Nieuw Delft begint zichtbaar te worden. De Coendersbuurt en de eerste fase van het Van Leeuwenhoekkwartier zijn opgeleverd. Het Van Leeuwenhoekpark is in aanleg. De bouwplannen voor het Van Leeuwenhoekkwartier/Veld 6 zijn volop in voorbereiding.

De bouwgroep Nieuw Delftse Poort is een van de weinige gelukkigen die in Nieuw Delft de kans heeft gekregen om in het Leeuwenhoekkwartier/Veld 6 haar eigen bouwplan te ontwikkelen.

Het wordt een unieke plek om te wonen en te werken. Op loopafstand van zowel de mooie Delftse binnenstad, alsook het trein- en busstation.

De bouwlocatie zelf grenst aan de Nieuwe Gracht en heeft zicht op het nieuwe Van Leeuwenhoekpark, dat met haar 40 meter breedte en 600 meter lengte het groene hart zal vormen in de nieuwe wijk.

Architect en procesbegeleider Studio Huijgens

Het bouwplan Nieuw Delftse Poort is alweer het derde CPO-project van Studio Huijgens i.s.m Bureau NZ in Nieuw Delft. De twee gerealiseerde cpo-projecten:  ‘Grachtenhuis Nieuw Delft’ en ‘Leeuwenhoek Special’ geven een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is.

Bouwplanontwikkeling

De bouwplanontwikkeling zal binnenkort een definitieve fase ingaan. Op dit moment is de bouwgroep Nieuw Delftse Poort bezig met de opstelling van de statuten van de vereniging. Het is het voornemen om het bouwplan in bouwteam verband te ontwikkelen. De gesprekken hiervoor zijn in een afrondende fase, met een aannemer die bewezen heeft over voldoende ervaring met CPO-projecten te beschikken. Wanneer niet alle appartementen zullen zijn uitgegeven aan bouwgroepleden, dan zal de aannemer als achtervang fungeren opdat de continuïteit van de realisering verzekerd is.

Kenmerken van het bouwplan Nieuw Delftse Poort:

 • 12 wooneenheden waaronder op de begane grond twee werk/woonruimtes (beschikbaar voorziening B: 123 M2, vrije hoogte ca. 4,5 meter, uitbreidbaar met 40-80 m2 d.m.v. splitlevel en/of souterrain )
 • Loggia’s met zuid/west ligging aan de Nieuwe Gracht
 • Levensloopbestendige appartementen
 • Toegang aan zowel Nieuwe Gracht als hof.
 • Installaties verwarming en koeling (collectief en duurzaam)
 • Goed bereikbare fietsenberging
 • Eigen grond
 • Collectieve parkeergarage met daktuin t.b.v. bewoners van Veld 6
 • Een mobiliteitshub voor zelfbouwers met elektrische deelauto’s, deelfietsen en deelbakfietsen wordt nog onderzocht

Investeringskosten

De investeringskosten (excl. penthouse) variëren van  €4.000 – 4.300 per m2 woonoppervlak, exclusief de keukeninrichting en eventuele aankoop van een parkeerplaats.

Beschikbare appartementen in het CPO Nieuw Delftse Poort

De footprint van het bouwplan (22 meter breed en zestien meter diep) maakt dat er een grote variatie mogelijk is in appartementen die bovendien vrij indeelbaar zijn.

De volgende appartement groottes zijn nog beschikbaar: 1e verdieping 75 m2 type A, 82 m2 type B, 3e verdieping 112 m2 type E, 4e verdieping 131 m2 type G, 5e verdieping 103 m2 type J.

Begane Grond
1e verdieping
2e verdieping
3e verdieping
4e verdieping
5e verdieping
Doorsnede linkerzijde van het bouwplan
Doorsnede rechterzijde van het bouwplan
Kandidaten voor de witte gemerkte appartementen kunnen zich aanmelden via onderstaand formulier.

  Appartement A op de eerste verdieping GO 76 m2 balkon 10 m2Appartement B op de eerste verdieping GO 82 m2 balkon 10 m2Appartement E op de derde verdieping GO 112 m2 balkon 12 m2Appartement G op de vierde verdieping GO 131 m2 balkon 12 m2Appartement J op de vijfde verdieping GO 103 m2 balkon 33 m2
  Heeft belangstelling voor bedrijfsruimte B op de begane grond 123 GO m2, vrije hoogte 4,5 mtr. (uit te breiden met 40-80 m2 in souterrain en splitlevel).