Bouwgroep Nieuw Delftse Poort mag bouwen in Van Leeuwenhoekkwartier, veld 6

Vandaag, 12 oktober 2019, is een feestdag. De bouwgroep Nieuw Delftse Poort heeft op deze Kavelkiesdag als eerste een kavel mogen uitkiezen in het Van Leeuwenhoekkwartier, Veld 6 in Nieuw Delft (voormalige Spoorzone). Het is een toplocatie, zo vlak bij het NS station van Delft, het bus platform voor de regio, de oude binnenstad in de nabijheid en op loopafstand een geweldig mooi park van ca. 600 meter lang en vijftig meter breed.

Het schetsplan is, in samenwerking met de leden van de bouwgroep, ontwikkeld door Studio Huijgens en Bureau NZ. Met de toewijzing van deze kavel krijgt de bouwgroep de kans om haar schetsplan om te zetten in een heus bouwinitiatief. Voorwaar een unieke kans om het bouwplan echt af te stemmen op de toekomstige gebruikers die zelf ook opdrachtgever zullen zijn. In het schetsplan is een praktijkruimte voor Kinderfysiotherapie opgenomen en is er ruimte voor 12 tot 14 appartementen die kunnen variëren van 78 m2 tot 125 m2. Theoretisch zou zelfs een appartement van ruim 230 m2 mogelijk zijn.

Vandaag is het feest. Na het weekend gaat de bouwgroep  Nieuw Delftse Poort aan de slag. Het belooft een mooi avontuur te worden. Voor Studio Huijgens is dit het derde CPO-project op rij aan de Nieuwe Gracht in Delft. Allemaal anders, omdat het echt gemaakt is voor opdrachtgevers die zelf weten wat zij willen. Wilt u ook meedoen met onze bouwgroep, er is nog plaats voor enkele leden, neem dan gerust contact op onze architect Liesbeth Janson: post@studiohuijgens.nl