CPO Nieuw Delftse Poort 10: De Naam in Steen begint met een schets

De stad is een veelvoud van identiteiten. Gebouwen met een uitgesproken functie en vormentaal zijn gezichtsbepalend voor een stad. Ook wij hebben, samen met de bouwgroep Nieuw Delftse Poort, een karaktervol gebouw ontworpen. Zo is er gekozen voor een symmetrische opbouw van de gevel met ranke penanten. De entree is daarin een centraal gelegen portaal in de hoge plint. De kleur van gevel zal bestaan uit een schakering van groen gemêleerde stenen, gecombineerd met het brons van de geanodiseerde kozijnen. In de borstwering van de eerste verdieping van het woon/werkgebouw zal met een wit geglazuurde steen de naam van de bouwgroep verschijnen.

Het gebouw zal dan ook – na de oplevering in maart 2023 – voor iedereen herkenbaar zijn als NIEUW DELFTSE POORT. Ooit gebouwd in opdracht van een tiental particuliere opdrachtgevers en twee ondernemers. Allemaal burgers die met hun wonen en werken de gemeente Delft meer smoel geven.

Mensen maken de stad, ook dat drukt de nieuwe naam in de stenen uit. En het wil daarmee ook een signaal geven naar de burgers in Delft. Maak met elkaar de stad. Neem initiatief, grijp je kans! En Gemeente Delft, geef uw burgers de kans om zelf hun stad te maken. De stad wordt er beter van en wij met elkaar gelukkiger.

Iedereen mag het zien, wij zijn trots op onze NIEUW DELFTSE POORT!