Welkom op de pagina van mijn bureaugeschiedenis. In het jaar 2020 ben ik dertig jaar architect. In die dertig jaar heb ik op tal van plekken in ons land mogen bouwen. Iedere keer is dat weer een bijzonder avontuur.

Ik heb na mijn studie een jaar gewerkt bij het architectenbureau Baneke van der Hoeven aan het Rapenburgburg in Amsterdam. In 1993 ben ik met Mariëtte Adriaanssen een eigen architectenbureau begonnen. Janson Adriaanssen Architecten heeft in Amsterdam vijftien jaar bestaan en en wij mochten vele projecten realiseren.  De opdrachten verschillen van elkaar en variëren van verbouwingen van woningen, een cultureel centrum, een politiebureau en een zorginstelling als ook nieuwbouwwoningen voor particulieren, woningcorporaties en commerciële partijen.

In 2008 ben ik naar Den Haag verhuisd en ben daar begonnen met mijn architectenbureau Studio Huijgens. Het bijzondere van mijn huidige praktijk is dat ik meer dan ooit dichter ben komen te staan bij het particulier opdrachtgeverschap. Daarin is er sprake van een veel indringender contact met de opdrachtgevers, misschien wel juist ook omdat zij de eindgebruikers zijn.

Dertig jaar architect, reden genoeg om terug te kijken en u deelgenoot te maken van het werk dat ik heb mogen verrichten. U zult zien dat het vaak een ontdekkingstocht is en dat het telkens weer een zoektocht is naar de meest passende oplossing.

Deel 1: Mijn start in Delft, de TU-Bouwkunde en een ambitieus afstudeerplan voor Amsterdam  

Deel 2: Mijn eerste opdracht, twee studio’s in het Wapen van Cortenhoef, Herengracht 342, Amsterdam

Deel 3: Een kavel (38m2) in de Jordaan, een bouwinitiatief, twee woningen en de overvloed aan adviseurs en beoordelaars