Samen met uw architect uw eigen appartement ontwerpen in het Van Leeuwenhoekkwartier in Veld 6 in Nieuw Delft

 

Op 12 oktober 2019 heeft de bouwgroep Nieuw Delftse Poort een kavel in optie genomen in het van Leeuwenhoekkwartier-Veld 6 in Delft.  In samenwerking met Studio Huijgens en Bureau NZ is de bouwgroep bezig om het bouwplan verder uit te werken. In januari 2020 hoopt de bouwgroep de grond te kunnen kopen. Als alles voorspoedig gaat, zal het bouwplan in 2022 worden opgeleverd.

De bouwgroep is nog niet compleet. Er is nog ruimte voor belangstellenden die graag in Nieuw Delft willen gaan wonen. Voor hen is er nu een kans om deel te nemen aan dit unieke bouwinitiatief.  De locatie is geweldig, zowel via de Nieuwe Gracht als het Van Leeuwenhoekpark is – op een paar honderd meter afstand – het Station Delft, het regionale busstation en de mooie historische binnenstad op loopafstand bereikbaar. De locatie biedt een mooie combinatie van wonen en groen midden in de stad! Het appartementencomplex Nieuw Delftse Poort heeft aan de zijde van de Nieuwe Gracht een zuid/west oriëntatie; dus voor elk appartement is er een gegarandeerde zonzijde.  Aan de binnenzijde grenst het bouwblok aan een hof dat groen zal worden ingericht en dus ook autovrij zal zijn. De gemeente zal een collectieve parkeergarage in Veld 6 realiseren. De bewoners en gebruikers kunnen een parkeerplaats kopen. Naast het individueel parkeren werkt de gemeente aan een mobiliteitshub voor zelfbouwers.  Hierdoor komen ook elektrische deelauto’s, deelfietsen en deelbakfietsen binnen handbereik.

Het nieuwe Van Leeuwenhoekpark geeft een extra kwaliteit aan het wonen in Nieuw Delftse Poort. Met het park ontstaat er een groene hart in Nieuw Delft. Het park is ruim 2,5 hectare (gemiddeld 40 meter breed en 600 meter lang). De meeste appartementen hebben uitzicht op het park en vanuit het woonhof zijn er directe verbindingen naar het Van Leeuwenhoekpark. 

 

Studio Huijgens heeft in samenwerking met het Bureau NZ al meerdere projecten in Nieuw Delft gerealiseerd. Zo staat er in de Coendersbuurt het ‘Grachtenhuis Nieuw Delft’ en is het bouwblok ‘Leeuwenhoek Special’ op dit moment in aanbouw. Wij weten dus hoe te bouwen in Nieuw Delft en belangrijker: hoe voor mensen te bouwen. Door de structuur van het gebouw slim en efficiënt te ontwerpen is een zeer flexibele gebouwindeling mogelijk. Dus de toekomstige bewoners kunnen letterlijk en figuurlijk de woning naar hun eigen hand zetten.

Het bouwplan zal uit ca. 12 eenheden bestaan. U heeft hier de kans om zelf de grootte van uw woning te bepalen. Zo zijn de verdiepingen, de ‘footprint’ van het bouwblok, maar liefst bijna 22 meter breed en zestien meter diep. Daarbinnen is ruimte voor zowel kleine als uitzonderlijke grote appartementen. Wij hebben twee voorbeelden uitgewerkt van een mogelijke indeling voor een verdieping. Afhankelijk van de grootte van het appartement kunnen er twee of drie appartementen op een verdieping komen. De appartementen zijn vrij in te delen in de volgende afmetingen: 75, 80, 95, 105, 125, 145 en 165 m2. Wij gaan uit van levensloopbestendige appartementen. Met collectieve en duurzame installaties voor verwarming en koeling worden de woonlasten laag gehouden. Een goed bereikbare fietsenberging is onderdeel van het plan.

Op de bel-etage en 1e verdieping is er tevens de mogelijkheid voor een eenheid van 100 m2, die gebruikt kan worden als bedrijfsruimte of als maisonnette. Op de begane grond zal een kinderfysiotherapiepraktijk gevestigd worden. Wanneer u belangstelling heeft om deel te nemen moet u er rekening mee houden dat de investeringskosten (inclusief eigen grond en exclusief parkeren) rond de €4.000 per m2 woonoppervlak zullen bedragen.

In de tekening hieronder ziet u een voorbeeld van een woonverdieping met respectievelijk 3 en 2 appartementen.

 

Wilt u graag gaan wonen in een levensloopbestendig appartement in het Van Leeuwenhoekkwartier? En heeft u serieuze belangstelling om met elkaar dit bouwinitiatief te realiseren, dan is dit uw kans.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Liesbeth Janson:

 post@studiohuijgens.nl

 

 

Ter illustratie hebben wij hieronder schematisch weergegeven welke appartementen in het gebouw Nieuw Delftse Poort mogelijk zijn.