Wat een mooie Informatieavond in de Sigarenfabriek over het CPO project Nieuw Delftse Poort

De stoere ambiance van de Sigarenfabriek uit 1805  was een geweldige plek om elkaar voor het eerst te ontmoeten.  Op onze Oproep Nieuw Delftse Poort op 12 juni CPO Veld 6 hadden zo’n 25 geïnteresseerden gereageerd om informatie te krijgen over de mogelijkheden om in Nieuw Delft met een bouwgroep een eigen woning te gaan bouwen. Studio Huijgens heeft daar een ruime ervaring mee opgebouwd in de Coendersbuurt en het Van Leeuwenhoekkwartier Veld 3. Nu wil de gemeente in het Van Leeuwenhoekkwartier Veld 6 opnieuw haar bewoners  bouwgronden aanbieden om hun woongebouw te gaan bouwen. Die uitdaging spreekt aan. Niet alleen bewoners waren gekomen, maar ook ondernemers die op deze bijzondere locatie hun bedrijf willen gaan huisvesten.

Onder het genot van koffie en live pianospel van de pianist Maurits Roest konden de aspirant zelfbouwers kennisnemen van de maquettes en projectboeken van onze beide gerealiseerde projecten van de CPO bouwgroepen Grachtenhuis Nieuw Delft en Leeuwenhoek Special. Graag maakten zij gebruik van de mogelijkheid om met de aanwezige bouwgroepleden van beide projecten in gesprek te gaan. Zelf gaf ik, Liesbeth Janson (Studio Huijgens), een powerpoint presentatie waarin werd uitgelegd hoe een bouwgroep stap voor stap tot de ontwikkeling en realisatie van een eigen woonwerkgebouw kan komen. Olivier van der Bogt (Bureau NZ) ging dieper in op de locatie van Veld 6 en liet een aantal bebouwingsmogelijkheden zien, die het kavelpaspoort biedt. Uiteraard waren dit nog vingeroefeningen!

De eerste stap is gezet. Op naar de uitdaging om nu echt met een bouwgroep het initiatief voor het wonen in eigen hand te nemen. Voor hen die doorgaan hebben wij op 10 juli een vervolgbijeenkomst belegd. Tijdens deze startbijeenkomst op ons bureau in Den Haag bespreken wij met de toekomstige bouwgroep leden hoe wij met elkaar een  schetsontwerp voor deze locatie willen gaan maken. Dat zal gebeuren op basis van de specifieke wensen van de aspirant-leden. Wij zijn dan op tijd en goed voorbereid om in het najaar mee te dingen naar een kavel in deze nieuwe uitbreiding van het hart van Delft. Voorwaar een geweldige uitdaging voor de te vormen  bouwgroep en uiteraard  ook voor ons bureau. Het zou onze derde project zijn in Nieuw Delft. Iets waar wij oprecht trots op zijn.

Als u ook geïnteresseerd bent, twijfel dan niet om informatie bij ons op te vragen. Er is zeker nog plek om deel te nemen. Hoe meer leden hoe meer vreugd en hoe meer kans ook om er samen iets moois van te maken.   De startbijeenkomst is gepland op 10 juli en we sturen u graag meer informatie en een aanmeldformulier toe: post@studiohuijgens.nl

Liesbeth Janson, Studio Huijgens