CPO Nieuw Delftse Poort 6: Een waardige entree die uitnodigt om elkaar te ontmoeten en in gesprek te zijn!

Een van de mooiste momenten in de totstandkoming van een gebouw is de overgang van praten, tekenen, onderhandelen naar het bouwen zelf. Dan wordt wat gedroomd is langzaam werkelijkheid.

Graag laten wij u meekijken met onze fotoreeks NDP 6.

Op 25 maart j.l. was het zover. De door corona uitgestelde officiële start van ons CPO-plan Nieuw Delftse Poort kon doorgaan. Wethouder Bas Vollenbregt van de gemeente Delft kon, als vervanger van de burgemeester Marja Bijsterveldt, die door de corona geveld was, het lint doorknippen van de toekomstige entreehal. Dit was het moment voor de leden van de bouwgroep om letterlijk een eerste stap te maken op de vloer van de toekomstige entree. Wat een geweldig moment.

En inmiddels zijn wij alweer een kleine maand verder. En opnieuw zien wij ons bouwplan groeien. In het beton verschijnen de contouren van de entreehal. Een hal die maar liefst een hoogte zal kennen van vierenhalf meter. De toegang tot de woningen zal vanaf de begane grond bereikbaar zijn met een ruime lift. De grootte van de lift maakt dat het woongebouw levensbestendig zal zijn.

Centraal in de hal komt straks een eiken houten trap, die toegang heeft tot het groene hof aan de zijde van het Van Leeuwenhoekpark. Terugkijkend is er uitzicht op de nieuw aangelegde gracht. Kortom een waardige entree, waar het door de ruimtelijke werking plezierig zal zijn om elkaar te ontmoeten en die uitnodigt om een gesprek met elkaar aan te knopen.

De contouren van de entreehal van Nieuw Delftse Poort zijn al voelbaar. De inkeping vormt de entree.
De ruime hal, die maar liefst 4,5 meter hoog zal zijn, herbergt de lift en een voorname eikenhouten trap
Transparantie kenmerkt de cpo Nieuw Delftse Poort, zowel aan de Nieuwe Gracht, als ook aan het Van Leeuwenhoekpark