Bouwgroep Nieuw Delftse Poort heeft plaats voor nieuwe leden

Nieuw Delft, er is nauwelijks een mooiere locatie in de binnenstad denkbaar om te wonen. In de gemeente Delft krijgen bouwgroepen de mogelijkheid om hun eigen woning te ontwikkelen in Veld 06 van het nieuwe Van Leeuwenhoekkwartier. Al in oktober gaat de gemeente hiervoor de kavels uitgeven. De bouwgroep Nieuw Delftse Poort staat klaar om aan de slag te gaan.

In de afgelopen maanden hebben wij, met de architecten van Studio Huijgens en Bureau NZ, die ruime ervaring hebben met bouwen voor bouwgroepen in Nieuw Delft, nagedacht hoe op deze mooie locatie gewoond en gewerkt zou kunnen worden. Dat was op zich al een mooi avontuur en met veel inspiratie en ideeën willen wij nu graag zo snel mogelijk aan de slag met de uitwerking van ons eigen bouwplan.

De locatie voor ons bouwblok ligt aan de Nieuwe Gracht in het nieuwe Van Leeuwenhoekkwartier. De grachtgevel heeft een zuid/west oriëntatie; voor elk appartement dus een gegarandeerde zonzijde. Aan de achterzijde van ons woonblok ligt een autovrij intiem groen woonhof, met uitzicht op en toegang tot het nieuw aan te leggen Van Leeuwenhoekpark.  Zowel via de Nieuwe Gracht als via het Van Leeuwenhoekpark bereikt u binnen een paar honderd meter station Delft en de historische binnenstad. Een mooie combinatie van wonen en groen midden in de stad! Ons plan kan afhankelijk van de wensen van de leden bestaan uit zo’n 10 a 12 appartementen en biedt op de begane grond ruimte aan een praktijk voor kinderfysiotherapie. Ons ontwerp biedt de mogelijkheid om de grootte van de woning zelf te kunnen bepalen. Zo zijn de verdiepingen maar liefst bijna 22 meter breed en zestien meter diep. Dus er is ruimte voor zowel kleine (78 m2) als uitzonderlijke grote appartementen (125 m2 en meer). De appartementen zijn grotendeels naar eigen inzicht in te delen. Met collectieve en duurzame installaties voor verwarming en koeling houden wij onze woonlasten laag. Een goed bereikbare fietsenberging zit in ons plan. De gemeente realiseert in Veld 6 een collectieve parkeergarage, waarin bewoners parkeerplaatsen kunnen kopen of huren en waar met een openbare mobiliteitshub geëxperimenteerd gaat worden. Dit laatste betekent o.a. beschikbaarheid van elektrische deelauto’s, -fietsen en-bakfietsen.

 

Er is in de Bouwgroep Nieuw Delftse Poort  nog ruimte voor enkele nieuwe leden. U bent van harte welkom! Het zou natuurlijk mooi zijn, als de bouwgroep in oktober al compleet is. In oktober hopen wij namelijk op de toewijzing van een optie voor deze kavel. Daarna kunnen wij tijdens de optieperiode met elkaar ons plan door ontwikkelen. Wanneer u echt serieuze belangstelling heeft om met ons uw eigen woning te ontwikkelen, kunt u met ons contact opnemen. Onze contactpersoon is Liesbeth Janson van Studio Huijgens, architect en procesbegeleider van ons CPO-plan. Zij is te bereiken via post@studiohuijgens.nl of telefoon 0652052408.

Studio Huijgens heeft een ruime ervaring met bouwgroepen in Nieuw Delft. Zo heeft Studio Huijgens in 2014 het plan ontwikkeld voor de Bouwgroep Grachtenhuis Nieuw Delft dat in 2016 is opgeleverd. In 2016 is met de Bouwgroep Leeuwenhoekkwartier het gelijknamige plan ontwikkeld. Hiervoor is de eerste paal geslagen in 2018 en is recent het hoogste punt bereikt. De oplevering zal nog in 2019 plaatsvinden.