Persbericht CPO-project Nieuw Delftse Poort

Nieuw Delft, 15 november 2020

Tijd voor een mooi tussenbericht over het CPO-project Nieuw Delftse Poort (NDP). In juli 2020 heeft de bouwgroep een grondovereenkomst afgesloten met de gemeente Delft. Hiermee kregen wij het recht om te gaan bouwen op Veld 6 in het Van Leeuwenhoekkwartier. Dit is echt een hele mooie locatie aan de Nieuwe Gracht. Als ons plan er staat zullen wij aan de westzijde kunnen uitkijken op het water van de nieuw aangelegde gracht en aan de oostzijde kijken wij uit via de hof naar het nieuwe Van Leeuwenhoekpark. 

Ons schetsontwerp is, in de afgelopen maanden in een voortvarende samenwerking met Studio Huijgens en Bureau NZ, doorontwikkeld tot een voorontwerp (VO) dat er mag zijn. De Nieuw Delftse Poort, want zo noemen wij ons woongebouw, wordt gekenmerkt door ‘ruimte, rust en intimiteit’. Het is een kleinschalig woongebouw met een eigen gezicht dat trots uitstraalt. De ruime representatieve entreehal – met een vrije hoogte van 4.5 meter- heeft een doorkijk naar de groene autovrije hof. In de hoge plint is ruimte voor twee woon/werkstudio’s, daarboven liggen vijf woonlagen met elk slechts twee appartementen. Deze levensloopbestendige appartementen kennen een grote vrijheid, waar het gaat om de indeling.  

Hoe nu verder? De belangrijkste stappen zijn al gezet. Zo heeft de bouwgroep zich omgevormd tot de vereniging NDP. Ons bouwplan is stedenbouwkundig akkoord door de gemeente Delft. En last but not least, de vereniging is een samenwerking aangegaan met de aannemer Bolton Bouw BV. Met deze aannemer, die veel ervaring heeft met CPO-projecten, is ons plan getoetst op technische en financiële haalbaarheid. En beide zijn positief bevonden. Dat wil zeggen dat ons plan gebouwd kan worden en dat de indicatieve kostprijs van de appartementen en studio’s is vastgesteld. De afzonderlijke leden zullen, na de goedkeuring van het definitief ontwerp, een aanneemovereenkomst afsluiten met de aannemer.

Op 20 juli jl. tekende de Vereniging Nieuw Delftse Poort, in aanwezigheid van de architect Liesbeth Janson, de samenwerkingsovereenkomst met Peter Bol (rechts) van Bolton Bouw BV.

Nu zetten wij de stap naar de realisering van ons bouwplan. U kunt ons volgen, de vereniging heeft daarvoor een eigen website: www.nieuwdelftsepoort.nl gemaakt. Onze architect en adviseurs gaan aan de slag met het definitieve ontwerp (DO) en maken het met de aannemer gereed voor de start bouw. Wij gaan uit van een start van de bouw in de zomer van 2021 en de oplevering verwachten we in de tweede helft van 2022. Wij, de leden van de vereniging, gaan ons nu gaan concentreren op de precieze indeling van de eigen appartementen.

Als ons bouwplan u aanspreekt en u graag in Nieuw Delft wilt gaan wonen, schroom dan niet om met ons contact op te nemen. Er zijn een paar appartementen en de twee woon/werkstudio’s die nog niet bezet zijn. Zo is er de optie voor een open loft van 16 meter diep met een panoramisch uitzicht op de Nieuwe Gracht. Of een indeling van het appartement met 2 slaapkamers en aparte werkkamer aan een loggia. U kunt het allemaal zelf invullen. De woon/werk studio’s, waarvan de grootste zowel gelegen is aan de Nieuwe Gracht, als aan de groene hof, bieden mogelijkheden voor een atelierruimte van 4,5 meter hoog met een insteekverdieping dan wel een praktijkwoning of een kantoor.

Voor informatie over dit plan kunt u contact opnemen met onze architect Liesbeth Janson van Studio Huijgens, post@studiohuijgens.nl of 06-52052408

Alle informatie om deel te nemen en u in te schrijven treft u aan op de website van de vereniging: www.nieuwdelftsepoort.nl