Theater De Balie Amsterdam

Deze verbouwing betrof 2 opdrachten. In 1994 is zowel de grote- als de kleine zaal van dit debat- en cultuurcentrum aan het Leidseplein opgeknapt. In de grote zaal betekende dit betere toegangen, een nieuwe houten vloer en een telescopische tribune. Deze laatste optimaliseert voor verschillende soorten activiteiten het zicht en de publieksopstelling.

Twee jaar later kwam de vraag om de grote archiefzolder van dit voormailge kantongerecht te verbouwen en toegankelijk maken ten behoeve van meer werk- en ontmoetingsruimte binnen het pand. Vooral het IDFA moest vanwege ruimtegebrek jaarlijks elders bivakkeren. Een nieuw trappenhuis en een lift gingen ten koste van 1 kantoorkamer op de eerste verdieping, maar door de grote zolder te voorzien van een enorme lichtstraat kon de totale kantoorcapaciteit bijna verdubbeld worden.

Over dit project:

  • Opdrachtgever: Stichting de Balie Amsterdam
  • Ontwerp: 1994 en 1996
  • Uitvoering: 1995 en 1998
  • Aannemer: Visser & van Buren, Almere